A world without Romania

9 ian. 2011

15 ianuarie... termenul limită pentru aplicaţiile către universităţile din Marea Britanie...

Din nefericire, pe lângă multitudinea de români care îşi părăsesc ţara în căutarea unui trai mai bun, tot mai mulţi elevi de liceu optează pentru universităţi din alte ţări. Motivele le cunoaştem cu toţii... Unii îi îndreptăţesc, alţii îi consideră laşi. Nu asta e important. Ceea ce este surprinzător e atitudinea lor faţă de România, odată ce hotărăsc să plece. De la critică, până la injurii auzim tot felul de afirmaţii nu tocmai plăcute la adresa acestei ţări, care să nu uităm că nu are nicio vină pentru modul în care e condusă...

Pe lângă motivele personale pe care oricine le are, cum ar fi copilăria sa în această ţară, oraşul natal, ideea de "acasă" sau toate amintirile, toţi cei care uită că sunt români, odată ce pleacă peste hotare, trebuie să ştie anumite lucruri importante despre locul în care s-au născut. România este una din puţinele ţări care întruneşte armonios toate cele trei forme majore de relief. Solurile sale sunt printre cele mai fertile, iar ţăranul român în special, a avut întotdeauna un caracter modelat după principii şi norme de morală de neclintit.

Acestea sunt doar câteva lucruri de care mi-am adus aminte acum, dar să urmărim un filmuleţ care întruneşte mult mai multe motive pentru care România, ca şi ţară, nu privită dintr-un punct de vedere politic, merită respectată.


Articol scris de Mălina Stanciu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu