Vladimir Volegov

15 ian. 2011

Pictori... Cu toţii ne amintim de Picasso, Monet, Grigorescu sau Van Gogh. Pictori celebri, dar şi decedaţi... Desigur, operele lor sunt de o valoare inestimabilă şi merită cunoscute şi respectate. Dar cum rămâne cu artiştii contemporani? Pictori talentaţi, dar care nu sunt încă faimoşi pentru lucrările lor. Nu pretind să fiu un critic de artă, respectiv nu ştiu dacă un pictor sau altul crează opere la fel de valoroase ca şi talentele celebre. Cu toate acestea, însă, cred cu tărie în promovarea noilor talente şi cred că următorul pictor merită să fie cunoscut cel puţin printre cititorii acestui blog.

Poate că voi aţi mai auzit de pictorul rus, Vladimir Volegov. Eu însă l-am descoperit din greşeală... Născut în Khabarovsk, Rusia, şi-a început cariera la vârsta de 3 ani, talentul său fiind observat în mod repetat şi pe parcursul adolescenţei lui. După ce a urmat cursurile şcolii de artă "Krivoj Rog" şi după întoarcerea sa din armată, Vladimir a fost admis la Institutul Poligrafic din Lvov, în fosta Uniune Sovietică. Începând cu anul 1984, Vladimir a câştigat numeroase competiţii internaţionale de "poster art".

În ultimii 14 ani, arta sa s-a transformat în cutremurătoarea operă figurativă pe care o crează astăzi. Modul în care pictează figuri umane, mai ales feminine, este incredibil de delicat şi sublim. Creaţiile sale, scot în evidenţă o idee uitată de feminitate, puritate şi gingăşie. Totodată, culorile folosite fac parte dintr-o paletă variată, care îmbinată armonios, transmite o stare de pace, linişte şi împăcare sufletească, care te face să meditezi asupra lucrurilor cu adevărat importante din viaţă...

Am să postez doar câteva dintre lucrările sale, dar vă aştept să vă exprimaţi părerea cu privire la lucrările sale, postând comentarii!




Articol scris de Mălina Stanciu

3 comentarii:

Anonim spunea...

da si eu l-am decoperit din inatamplare! este intr-adevar un mare talent!!!

Anonim spunea...

Beautiful....sublim! Si eu pictez, dar nu pot sa nu recunosc frumosul si in tablourile altcuiva! Jos palaria in fata muncii sale!

Valeriu Cîmpeanu spunea...

Este sublim! Merita sa il proslavim! Talentul lui ne infioara si ne indeamna sa gandim!Valeriu Cimpeanu,Ghimbav,Brasov.01 .08.2015.

Trimiteți un comentariu