Codul lui Da Vinci cel adevarat

3 feb. 2011

  Sfarsitul lumii va veni pe 1 noiembrie 4006


       O data pe care trebuie sa o treci in jurnalul tau:                          
       Leonardo da Vinci a prezis ca lumea se va sfarsi pe 1 noiembrie  4006, conform unei cercetatoare de la Vatican. Sabrina Sforza Galitzia a spus ca indicile au fost gasite in pictura murala a “Cinei cea de Taina”. Fereastra din centrul picturii, deasupra careia se gaseste o semiluna, ar contine un “puzzle ‘’ matematic si astrologic care a fost descifrat, a declarat Sabrina Sforza Galitzia. Ea pretinde ca da Vinci a vazut sfarsitul lumii care s-ar realiza printr-un potop universal ce ar incepe pe 21 martie 4006 si s-ar incheia pe 1 noiembrie 4006.
     
        Dna Sforza Galitzia, care a studiat manuscrisele lui da Vinci, fiind cercetatoare la Universitatea California din Los Angeles, lucreaza acum la arhivele Vaticanului. In anul 2009, Vaticanul a publicat studiul ei “Cina cea de Taina” a lui Leonardo in Vatican, in care ea a examinat tapiseria Cinei cea de Taina, realizata special pentru regele Ludovic al XIII-lea al Frantei, si care se baza pe faimoasa pictura murala din Milano.
         Cercetatoarea a declarat ca ea a lucrat la un model care ar explica codul ascuns al lui da Vinci, lucru ce ar implica semnele zodiacului si folosirea acelor 24 de litere ale alfabetului latin pentru a reprezenta cele 24 de ore ale zilei. “Da Vinci a fost un om de stiinta, dar si un om credincios, care a trait in vremuri dificile si care si-a ascuns mesajele pentru a nu fii atacate” , a mai spus cercetatoarea.

        Cina cea de Taina de Leonardo da Vinci , care masoara 4,6 metri pe 8,8 metri, acopera tot peretele Manastirii Santa Maria della Grazie din Milano. Da Vinci a inceput opera sa in 1495 si a terminat-o in 1498. Pictura murala a fost restaturata intre 1978 si 1999, dupa ce a fost puternic deteriorata.

        In romanul “Codul lui da Vinci” a lui Dan Brown, acesta sugereaza ca figura din dreapta lui Iisus Hristos din “Cina cea de Taina” n-ar fi apostolul Ioan, ci Maria Magdalena, care ar fii fost insarcinata cu Iisus Hristos. Cartea a fost considerata o blasfemie de catre Biserica Catolica.

                                                                                                                                        Articol scris de Bulea Amalia Camelia

1 comentarii:

Andrei Jitcă spunea...

Simple coincidente. Daca urmaresti sa descoperi ceva, sa faci o corelatie intre 10 numere si un eveniment, vei reusi.

"Sfarsitul lumii" nu poate fi prezis, sau calculat data fiind relativitatea si imprevizibilitatea universului care a luat nastere din haos. Nici nu ne putem pune bazele in previziunile unui popor (Mayas) care nu si-a putut rezolva probleme de baza pentru a prospera.

"Da Vinci a fost un om de stiinta, dar si un om credincios, care a trait in vremuri dificile si care si-a ascuns mesajele pentru a nu fii atacate”

Un citat frumusel, ca asa-mi place sa inchei: "When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion."

Bottom line: Never take an insane person seriously.

Trimiteți un comentariu