YouTube Symphony Orchestra 2011

20 mar. 2011

Last year, 101 musicians from 33 countries uploaded videos to YouTube of themselves auditioning for the YouTube Symphony Orchestra 2011.

Chosen with the help of leading orchestras around the world and the YouTube community, the musicians have finally made it to the end of their journey to perform in an extraordinary concert conducted by Grammy-award winning YouTube Symphony Orchestra Artistic Advisor, Michael Tilson Thomas, and streamed live on YouTube directly from Sydney Opera House.

Join us for the culmination of the week long festival, in a Grand Finale concert which will be streamed live on YouTube from Sydney Opera House. The Grand Finale will be a multimedia extravaganza of soaring music accompanied by extraordinary projections on the interior Concert Hall and the exterior sails of the iconic Sydney Opera House.

Puteti urmarii spectacolul LIVE la adresa : http://www.youtube.com/symphony?feature=yoodle

Japonia - "Astazi e o veșnicie. Mâine se pot întâmpla multe." Shogun

Toţi avem planuri pentru viitor şi de cele mai multe ori ne-a fost mai uşor să excludem din lista noastră lucrurile mai greu de realizat decât să luptăm pentru un vis. A fost mai la îndemână o scuză pentru a renunţa, orice obstacol ne-a oprit din drum. Ne-am mulţumit cu mai puţin, atât timp cât am primit totuşi ceva. Eşecurile pe care le-am avut astăzi, mâine vor fi doar regrete iar apoi se va pune praful şi peste ele. Nu ne afectează prea mult deoarece putem oricând să o luam de la capăt, ştim că vom mai avea şanse în viitor. Însă când intervine ceva neprevăzut şi realizăm că am pierdut tot, cum începem din nou, având doar viaţa din noi? Cum ne mai ridicăm când povara durerii ne apasă umerii?

Dacă ar fi să abordăm un subiect intens discutat zilele acestea, dezastrul natural din Japonia şi repercusiunile sale sunt un exemplu care arată cât de repede s-a ajuns la o stare de criză şi ce "uşor" au fost rase de pe faţa pământului oraşe întregi. Statisticile şi bilanţul după o săptămână reflectă intensitatea evenimentelor: cutremur de magnitudine 9, valuri de 10 m, mii de persoane decedate şi mult mai multe dispărute, cel mai mare dezastru suferit de Japonia după cel de-al Doilea Război Mondial.

Insă altceva impresionează mai mult: puterea acestui popor care prin disciplina şi perseverenţa sa a reuşit să renască de fiecare dată, chiar şi când părea aproape imposibil. Aceşti oameni nu au avut nevoie de răspunsuri la întrebările pe care ni le punem noi, pentru ei faptul că trăiesc e de ajuns pentru a continua. Chiar şi acum când 500.000 de oameni trăiesc în adăposturi, nimeni nu clachează, nu se îmbrânceşte pentru a ajunge la o sticlă de apă sau la o pătură mai moale. Supravieţuitori s-au întors la serviciu pentru a reclădi ţara. O astfel de atitudine va reuşi să salveze o naţiune încercată de prea multe ori, însă este momentul să conştientizăm că împărţim aceeaşi Planetă şi că orice gând bun, orice ajutor care pare neînsemnat poate contribui la refacerea unei societăţi care deja face eforturi de redresare. (Se pot face donaţii la http://www.crucearosie.ro/cutremurul-din-japonia.html ). Dezastrul natural produs în Japonia ne arată totodată cât de fragilă este viaţa şi ce uşor se poate schimba cursul acesteia.  

De data aceasta a fost natura... dar de-a lungul istoriei lumea a suferit şi din cauza unor decizii iresponsabile şi a luptei pentru putere şi supremaţie. Cele doua bombe nucleare lansate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au distrus doua oraşe şi au condamnat la moarte aproximativ 166.000 persoane în Hiroshima şi 80.000 în Nagasaki. Poporul japonez a reuşit să reconstruiască aceste doua oraşe, însă cu un preţ prea scump.

Suntem obligaţi să încurajăm atitudini pacifiste, generoase iar în momente de criză să renunţăm la egoism şi să fim dispuşi să ajutăm alte persoane în felul în care am dori să fim ajutaţi chiar noi înşine.  Dăruind, chiar şi pe un pământ fragil, primăvara aceasta florile de cireş vor înflorii mai frumos.

"Tu însuți ești Tao, Absolutul. Acum fii tu însuți o stâncă împotriva căreia valurile vieții se izbesc în van..." Shogun, James Clavell

Articol scris de Daniela Toma

O enciclopedie intr-o... imagine!

12 mar. 2011

Accesati link-ul de mai jos pentru a vizualiza imaginea afisata. Click pe fiecare persoana sau animal din tablou. La fiecare imagine, se deschide o pagina in engleza, iar in stanga ei, exista posibilitatea de traducere in diverse limbi. Vizionare placuta!

http://cliptank.com/PeopleofInfluencePainting.htm


Articol preluat de Malina Stanciu

Familia Liiceanu

11 mar. 2011

As vrea sa incep acest articol prin a-l prezenta pe Gabriel Liiceanu, filozof si scriitor roman.

Este absolvent al Facultății de Filozofie (1965) și al Facultății de Limbi Clasice (1973) din București. În 1976 obține doctoratul în filozofie cu teza Tragicul. O fenomenologie a limitei și depășirii. Tânăr cercetător la Institutul de filozofie în anii '70, începe să frecventeze alături de Andrei Pleșu "Școala de la Păltiniș" (stațiune de munte în care filozoful Constantin Noica își desfășura prin seminarii private, împreună cu câțiva discipoli, proiectul cultural de recluziune formativă voluntară în fața realității regimului comunist), ca elev preferat al lui Noica. Volumele Jurnalul de la Păltiniș și Epistolar, mărturii ale acestui parcurs formativ, au în epocă un ecou important în rândul publicului cultivat. În prezent este membru al Societății Române de Fenomenologie și conduce editura Humanitas, proiect cultural formulat în anii Școlii de la Păltiniș. Printre scrierile lui cele mai cunoscute se numara Apel către lichele, București, Ed. Humanitas, 1992 si Scrisori către fiul meu, Ed. Humanitas, 2008.

Pentru a afla mai multe despre ideile dezbatute de acesta, va invit sa urmariti emisiunea "Cincizeci de minute", in fiecare duminica de la ora 18:00 pe TVR 1. In continuare, voi posta emisiunea de duminica trecuta, care are ca si tema Iubirea :



Sotia sa, Aurora Liiceanu, este si ea o figura importanta a culturii romanesti contemporane. O mare doamna si o scriitoare desavarsita, a scris carti precum: La taifas, Rendez-vous cu lumea s.a. abordand in majoritatea dintre ele problema femeii in societatea actuala si nu numai. Recomand urmatorul interviu pentru a o cunoaste mai bine pe Aurora Liiceanu : 

 


Fiul lor, Stefan Liiceanu, nu este o persoana publica in Romania, acesta fiind stabilit in Japonia, unde lucreaza in sectorul bancar. Un fiu demn de parintii sai, educat, serios si ambitios, am fost placut impresionata de acesta dupa ce l-am urmarit in emisiunea "Profesionistii":







"Orice coborâre în infern poate fi suportată, dacă paradisul culturii e cu putinţă." Gabriel Liiceanu

Articol scris de Malina Stanciu