Paris-ul în 26 de gigapixeli

14 apr. 2011

„Fotografia Parisului în 26 de gigapixeli, realizată de doi fotografi francezi, permite vizualizarea Orașului Luminilor în cele mai mici detalii. Jurnaliștii publicației franceze “20 minutes” sunt de părere că proiectul lui Frich și Loyer reprezintă cea mai mare fotografie realizată vreodată în lume, potrivit modernism.ro.

              


“Parisul în 26 gigapixeli” reprezintă cel mai important proiect pentru cei doi fotografi francezi care au mai realizat astfel de cadre la ceremonia de învestitură a președintelui american Barack Obama.
Mijloace colosale au fost folosite pentru a se ajunge la un rezultat impresionant. Ei au asamblat 2.346 de fotografii, adica 138 de coloane pe 17 rânduri, luate cu două aparate foto, fixate pe un capăt motorizat.
Pe de alta parte, ei au fost nevoiti chiar sa facă imaginea neclară în anumite zone pentru a evita acuzațiile de atingere adusă vieții private.

Fotografia, gazduită pe o pagină web, este însoțită de o temă muzicală din filmul lui Jean-Pierre Jeunet, “Amelie”, pentru a crea o ambianță tipic pariziană la descoperirea orașului.

Pentru a naviga fabuloasa fotografie, intrați AICI.” Cristina Mihalascu, news.corect.com 

Ce vreau eu să evidențiez în fotografie, sunt informațiile pe care le conține despre cele mai importante obiective turistice ale Paris-ului, precum Catedrala Sacre Coeur, Notre Dame, Turnul Eiffel, Domul Invalizilor ș.a.! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu